Categorie

Pure Nuff Stuff

Pure Nuff Stuff is een relatief klein Engels bedrijf, gelegen in het zuidwesten van Cornwall. Het wordt geleid door sympathieke mensen met een gezonde filosofie. Producten op de markt brengen die vrij zijn van chemische of synthetische stoffen, die zacht, helend en voedend zijn voor de huid en toch totaal onschadelijk voor het lichaam en die bijdragen tot een goed gevoel is hun doelstelling.
De producten van Pure Nuff Stuff zijn allemaal handgemaakt, gegarandeerd 100% natuurlijk en niet getest op dieren, enkel op familie en vrienden!

Alle zepen van Pure Nuff Stuff zijn handgemaakt en niet verhit. Dit resulteert in een rijke, milde en huidvriendelijke zeep die effectief reinigt.
De basis van deze zepen is olie waar een heel klein beetje water en soda aan toegevoegd wordt. Na 9 weken rijping is er van de soda geen spoor meer terug te vinden! Soda is noodzakelijk om de oliemoleculen om te zetten naar verzeepte olie en glycerine. Doorgaans wordt bij commerciële zeep de glycerine verwijderd, waardoor de huid na het wassen trekkerig en droog aanvoelt. Dit komt omdat de huid door het wassen met deze zepen ontdaan wordt van haar beschermende stoffen. De glycerine wordt dan nadien verkocht als hydraterende crème!
Pure Nuff Stuff behoudt de glycerine in haar zepen en voegt na het initiële verzepingsproces ook nog vochtinbrengende etherische oliën toe. Hierdoor zijn deze zepen zowel zuiverend als hydraterend. Omdat geen enkel ingrediënt verhit wordt tijdens de verzeping, behouden ze allemaal hun originele, natuurlijke eigenschappen.
Gedurende het rijpingsproces worden de zepen regelmatig geïnspecteerd en manueel gedraaid, zodat ze gelijkmatig drogen. Ze worden pas ingepakt en verkocht als ze aan alle kwaliteitseisen voldoen.